Зимната приказка на празниците в Павел баня

Макар декември да ни радва с топло октомврийско слънце, коледната атмосфера настъпва с бързи темпове, за да ни въвлече в магията си, която толкова очакваме. В Павел баня тече трескава подготовка за Коледните и Новогодишните празници, които културният корпус на курортния град организира за поредна година.

На 16.12 (петък) от 11:00 часа малчуганите на Павел баня ще развихрят фантазията си за украсата на коледната елха в центъра на града. Привечер в 17:30 часа всички жители и гости на Павел баня ще станат свидетели на тържественото запалване на светлините на коледната елха и коледната украса на града с много музика, фойерверки и настроение.

В сряда- 21.12 от 17:30 часа кметът на община Павел баня кани всички граждани и гости на „Коледна трапеза”. В зала „Младост” на читалище „Напред” ще бъде открита кулинарна изложба на коледни ястия, приготвени от жители на Павел баня. В четвъртък на 22.12 също от 17:30 часа ще имате възможност да се потопите в емоцията на „Тиха нощ, свята нощ”- концертна програма от състави към читалище „Напред” – зала „Младост”.

В самия ден на Коледа- 25.12 от 10:00 часа – очаквайте срещата на коледарските групи на площада и надпяване. Коледно- новогодишният концерт, станал традиционен елемент от празничното забавление, е на 29.12 от 17:30 часа в зрителната зала на читалище „Напред”. В него ще участва Представителен фолклорен танцов ансамбъл „Детелини”, Павел баня, който е подготвил нови танци, с които ще изненада вярната си публика.

Нека посрещнем заедно новата 2012 година в 00:00 часа на 31.12 с празнично новогодишно хоро на площада.

Емоцията на зимната приказка, която съвсем скоро ще започне да разказва чудесата си, е едно своеобразно бягство от сивотата на делника в света на красивото, хармоничното и вълшебното. Ето защо празниците в Павел баня са идеалният миг човек да докосне съхранените традиции и обичаи, събрали своята магнетичност по Коледа.

Заповядайте на празниците в Павел баня!

По информация на Община Павел баня

Вижте също

Програма за празника на черешата 2024. Заповядайте!!