Начало / Без категория / ЛИТЕРАТУРНА НАГРАДА И КОНКУРС „СТЕФАН ФУРНАДЖИЕВ“ – 2014

ЛИТЕРАТУРНА НАГРАДА И КОНКУРС „СТЕФАН ФУРНАДЖИЕВ“ – 2014

27.9.2014
Община Павел баня откри процедура по набиране на предложения за присъждане на литературната награда „Стефан Фурнаджиев” 2014 и съпътстващия я литературен конкурс. Проявата, която се организира за четвърта поредна година и е посветена на именития творец, цели да отличи автори на художествени произведения от Павел баня и региона. По традиция в навечерието на рождената дата на Фурнаджиев 02. октомври в „Джанановата къща” в село Габарево се връчват наградите.

Паричната награда, осигурена от Община Павел баня, е в размер на 1200 лева и ще бъде разпределена в две категории – 1000 лева за цялостно творчество и 200 лева за отличено произведение. За литературната награда и литературния конкурс, който е към нея, могат да кандидатстват автори с творби от различни литературни жанрове и категории, уточняват организаторите и добавят, че крайният срок за подаване на предложенията е 30. септември 2014 година.

Допълнителна информация и формуляри за литературния конкурс „Стефан Фурнаджиев“ можете да мамерите в сайта на община Павел баня.

По информация на Община Павел баня

Вижте също

150 години Народно Читалище Обнова

Малко снимки от тържеството За снимките кликнете тук