Начало / Без категория / Първата спирка на „Пътуващо лятно кино с БНТ 1” гр.Павел баня

Първата спирка на „Пътуващо лятно кино с БНТ 1” гр.Павел баня

25.6.2014

На 13 юли 2014 година екипът на „Пътуващо лятно кино с БНТ 1” ще бъде в Павел баня. И тази година екипът е избрал за своя спирка малкия курортен град, където да зарадва своите почитатели и любители с нова прожекция. Инициативата е част от националната кампания на Българската национална телевизия за възстановяване на изчезващите летни кина в България! Стартиралата преди две години проява получава подкрепата на общините, безпрецедентен обществен отзвук и престижните награди Eventex Awards България и Eventex Awards International 2013, както и най-ценната награда – любовта на зрителите!

До този момент Пътуващото кино е изминало над 10 000 километра, а около 50 000 души са гледали 64 прожекции под открито небе. Резултатът вече е налице – 17 обещания за възстановяване на летни кина и още много покани. През юбилейната за БНТ 2014-та година националната кампания продължавас 23 нови прожекции из цяла България.

Всички гости и жители на Павел баня ще могат да изгледат новата прожекция на гостуващото кино на 13 юли на лятната сцена на централния площад. За най-малките си почитатели организаторите на кампанията и тази година са подготвили забавления с гостуващата Пътуваща детска библиотека, на която всички желаещи освен че ще имат възможността да прочетат някоя нова история, но и ще могат да разменят книжки.

Вижте също

150 години Народно Читалище Обнова

Малко снимки от тържеството За снимките кликнете тук