Начало / Без категория / Камбанен звън посрещна учениците в с.Габарево

Камбанен звън посрещна учениците в с.Габарево

  

 През новата учебна година ОУ „Никола Йонков Вапцаров” с. Габарево посрещна с камбанен звън своите възпитаници. Отдавна позабравена камбаната напомни за старите традиции. След 30 години мълчание тя беше ремонтирана, за да призове учениците за първия учебен ден. Дарена през 1933г. от големите дарители на с. Габарево Васила и Димитър Йонови, камбаната ще звучи и на всеки празник през учебната година.

Най-щастливи през този ден бяха първокласниците и техните родители.
Тържеството започна с химна на Република България и продължи с програма, изнесена от ученици от различни класове. С песни и стихове те поздравиха учители, родители и гости.

Програмата завърши с пожелания за успешна учебна година от г-жа Валерова – директор на училището и от г-жа Енева – заместник кмет на община Павел баня.
Учениците от първи клас минаха през венец под формата на шестица и с хляб и сол тръгнаха към класната стая с г-жа Чолпанова, която ги поведе по пътя на знанието. След тях прага на училището прекрачиха всички ученици, за да влязат в новите си класни стаи.

Стана традиция през последните четири – пет години училището да се ремонтира и обновява с ново оборудване и техника. Тази година основно бяха подменени вратите на класните стаи и на тоалетните. Беше направен цялостен ремонт на коридора и пренареждане на покрива.
С гордост може да се каже, че ОУ „Никола Йонков Вапцаров” има европейски облик. С това то става още по-привлекателно за младите хора.

Вижте също

150 години Народно Читалище Обнова

Малко снимки от тържеството За снимките кликнете тук