Начало / Без категория / Соня Фурнаджиева е носител на литературната награда „Стефан Фурнаджиев“ – Павел баня 2013

Соня Фурнаджиева е носител на литературната награда „Стефан Фурнаджиев“ – Павел баня 2013

10.10.2013
За трети пореден път Община Павел баня откри процедура по набиране на предложения за   присъждане на Литературна награда „Стефан Фурнаджиев” и съпътстващия я литературен конкурс.

На проведеното по-рано тази седмица заседание на петчленна комисия бяха определени  победителите. Тази година призът бе даден на Соня Фурнаджиева. Журито оцени най-високо стихосбирката й „Рисувам фадо”.

Наградата се присъжда за принос в българската художествена словесност и е свързана с ежегодното честване на годишнина от рождението на местния поет и публицист.

За литературния конкурс участниците имаха възможност да се изявят в два раздела – поезия и  проза. Безпристрастното жури отново единодушно присъди наградата на павелбанския писател, журналист и краевед – Йорданка Трополова – за разказа й „Коза за евро”.

Отличените участници получиха своите грамоти и парични награди на церемония тази вечер в Джанановата къща в село Габарево, община Павел баня.

Проявата е част от превърналите се в традиционни четвъртъци, на които любителите на писаното слово се събират и четат авторски произведения.

Разказът „Коза за Евро“ можете да прочетете тук.

Вижте също

150 години Народно Читалище Обнова

Малко снимки от тържеството За снимките кликнете тук